Požičané auto sa pokúsil previesť na Ukrajinu, podozrivá 100.- dolárová bankovka

07.02.2007 Celý región

Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre prečin podvodu 22 ročnému mužovi z Ukrajiny.\r\nObvinený Ukrajinec sa 1.2.2007 pokúsil cez hraničný prie...
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre prečin podvodu 22 ročnému mužovi z Ukrajiny.
Obvinený Ukrajinec sa 1.2.2007 pokúsil cez hraničný priechod Ubľa vyviesť zo Slovenska na Ukrajinu osobné auto Škoda Octávia.

Auto mal požičané od jednej českej požičovne áut, pričom v zmluve o nájme pozmenil identifikačné údaje nájomcu. Muža zadržali pracovníci oddelenia hraničnej kontroly a ten bol následne umiestnený do cely policajného zaistenia. Včera bol obvinený muž na základe rozhodnutia sudcu vzatý do väzby.

Nedovolené ozbrojovanie a nebezpečné vyhrážanie:
Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil 53 ročného muža z obce Geraltov, okr. Prešov zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z prečinu nebezpečného vyhrážania.
Obvinený muž prechovával bez povolenia vo svojom dome dlhú guľovú zbraň aj s 15 nábojmi k nej. Taktiež sa od roku 2000, prevažne pod vplyvom alkoholu, vyhrážal zabitím a aj fyzický napádal svoju manželku a dcéru. Policajti obvineného muža včera zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Podozrivá 100. - dolárová bankovka:
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.
Včera oznámila na linku 158 pracovníčka jednej z bánk v Tatranskej Lomnici, že zachytila 100. - dolárovú bankovku, ktorá vykazuje znaky falzifikátu. Podozrivú bankovku na výmenu predložila 25 ročná žena z Poľska. Polícii uviedla, že ju dostala od svojej babky, ktorá ju priviezla z USA. Bankovka bude zaslaná na expertízu do NBS v Bratislave.

Ukradli stravné lístky:
Kežmarskí policajti vyšetrujú včerajšiu krádež vlámaním do nákladného auta Mercedes Sprinter, ktoré bolo zaparkované na Baštovej ulici v Kežmarku.
Doposiaľ neznámy páchateľ počas obeda otvoril nákladný priestor auta a ukradol odtiaľ 11 balíkov stravných lístkov a dva mobilné telefóny. Pre poškodenú firmu vznikla krádežou celková škoda 730 000. - Sk.
 

Vyberte región

mark